Επιλογή Σελίδας

Το Self-Realization Fellowship (γνωστό στην Ινδία ως Yogoda Satsanga Society of India) είναι η διεθνής μη δογματική, μη κερδοσκοπική, θρησκευτική οργάνωση που ίδρυσε ο Παραμαχάνσα Γιογκανάντα το 1920 για τη διάδοση των διδασκαλιών του σε όλο τον κόσμο, δηλαδή των πνευματικών τεχνικών της Κρίγια Γιόγκα και για την καλλιέργεια μεγαλύτερης κατανόησης ανάμεσα στους ανθρώπους κάθε φυλής, κάθε πολιτισμού και κάθε θρησκείας της μίας Αλήθειας που είναι η βάση όλων των θρησκειών. Ο Παραμαχάνσα Γιογκανάντα εξήγησε ότι το όνομα Self-Realization Fellowship σημαίνει «αδελφότητα με τον Θεό μέσω συνειδητοποίησης του αληθινού Εαυτού του ανθρώπου και φιλίας με όλες τις ψυχές που αναζητούν την αλήθεια».

 

Από την έδρα της στο Λος Άντζελες, η κοινότητα δημοσιεύει τα γραπτά, τις διαλέξεις και τις ανεπίσημες ομιλίες του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, καθώς και την αναλυτική σειρά των Μαθημάτων του («Μαθήματα του Self-Realization Fellowship») για μελέτη στο σπίτι και το Self-Realization, το περιοδικό που άρχισε να δημοσιεύει από το 1925. Παράγει ηχητικές καταγραφές και βίντεο των διδασκαλιών του, επιβλέπει τα πάνω από 500 σε όλο τον κόσμο ησυχαστήρια, κέντρα διαλογισμού, ναούς, προγράμματα για νέους, και μοναστικές κοινότητες του Τάγματος του Self-Realization, διεξάγει διαλέξεις και μαθήματα σε πόλεις σε όλο τον κόσμο, συντονίζει τον Παγκόσμιο Κύκλο Προσευχής, και παρέχει δωρεάν συμβουλές σε όποιον τις χρειάζεται.

Πρέπει να τονιστεί ότι μόνο το Self-Realization Fellowship είναι η αυθεντική και πραγματική οργάνωση που ίδρυσε ο Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, και δεν πρέπει να συγχέεται με οποιαδήποτε άλλη οργάνωση ή σχολή που αναφέρει ότι δίνει τις διδασκαλίες του. Η Πρόεδρος του Self-Realization Fellowship, η Σρι Μριναλίνι Μάτα, είναι μια από τις στενότερες μαθήτριές του, ενώ όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και των εκδόσεων και δημοσιεύσεων τηρούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες του, οι δε μοναχοί και μοναχές έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη συνέχιση του έργου του μεγάλου αυτού Δασκάλου του κόσμου. Με την ευρεία διάδοση και απήχηση του ονόματος του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, καθίσταται αναγκαίο να τονιστεί ότι μόνο η συγκεκριμένη οργάνωση φροντίζει να διατηρεί ανόθευτη τη διδασκαλία του, ώστε αυτή να μην κατακερματιστεί, να μην αλλοιωθεί και να μη διαστρεβλωθεί.
Το όνομα Self-Realization Fellowship και το έμβλημά του, που φαίνεται παρακάτω, φανερώνουν τη γνησιότητα ενός βιβλίου ή ηχητικής καταγραφής ή βίντεο κλπ που προέρχονται από την αυθεντική αυτή οργάνωση.

Ιστότοπος SRF: https://www.yogananda-srf.org
Βιβλιοπωλείο SRF:http://bookstore.yogananda-srf.org (για Ελληνικά, πηγαίνετε σ’ αυτό το link και πατήστε «άλλες γλώσσες»)