Επιλογή Σελίδας

Στόχοι και ιδεώδη του Self-Realization Fellowship

Όπως καθορίστηκαν από τον Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, Ιδρυτή
Brother Chidananda (Αδελφός Τσιντάναντα), Πρόεδρος
Η διάδοση στα έθνη της γνώσης συγκεκριμένων επιστημονικών τεχνικών για την επίτευξη άμεσης προσωπικής αντίληψης του Θεού.

Η διδασκαλία ότι ο σκοπός της ζωής είναι η εξέλιξη, μέσω προσωπικής προσπάθειας, της θνητής συνειδητότητας του ανθρώπου σε συνειδητότητα του Θεού· και, γι’ αυτόν τον σκοπό, η ίδρυση ναών του Self-Realization Fellowship για κοινωνία με τον Θεό σε όλο τον κόσμο και η παρότρυνση για την ίδρυση προσωπικών ναών του Θεού στα σπίτια και στις καρδιές των ανθρώπων.

Η αποκάλυψη της πλήρους αρμονίας και της βασικής ενότητας του αρχικού Χριστιανισμού, όπως διδάχθηκε από τον Ιησού Χριστό και της αρχικής Γιόγκα, όπως διδάχθηκε από τον Μπάγκαβαν Κρίσνα, και η απόδειξη ότι αυτές οι αρχές της αλήθειας είναι τα κοινά επιστημονικά θεμέλια όλων των αληθινών θρησκειών.

Η κατάδειξη της μιας θεϊκής λεωφόρου στην οποία τελικά οδηγούν όλα τα μονοπάτια των αληθινών θρησκευτικών πεποιθήσεων: τη λεωφόρο του καθημερινού, επιστημονικού, λατρευτικού διαλογισμού στον Θεό.

Η απελευθέρωση του ανθρώπου από τον τρίπτυχο πόνο: τη σωματική αρρώστια, τις νοητικές δυσαρμονίες και την πνευματική άγνοια.

Η ενθάρρυνση για «απλή ζωή και υψηλό στοχασμό» και η διάδοση ενός πνεύματος αδελφοσύνης ανάμεσα σε όλους τους λαούς, με τη συνειδητοποίηση αυτών ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε παιδιά του ενός Θεού.

Η απόδειξη της ανωτερότητας του νου πάνω στο σώμα και της ψυχής πάνω στον νου.

Η υπέρβαση του κακού με το καλό, του πόνου με τη χαρά, της βαναυσότητας με την καλοσύνη, της άγνοιας με τη σοφία.

Η ένωση της επιστήμης με τη θρησκεία μέσω της συνειδητοποίησης της ενότητας των αρχών που βρίσκονται πίσω απ’ αυτές.

Η υποστήριξη της πολιτισμικής και πνευματικής κατανόησης ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση και η ανταλλαγή των καλύτερων διακριτών χαρακτηριστικών τους.

Η προσφορά υπηρεσίας στην ανθρωπότητα ως τον ευρύτερο Εαυτό του ανθρώπου.

https://www.yogananda-srf.org/

Υποβολή Σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.