Επιλογή Σελίδας

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ – ΕΙΣΑΓΩΓΗ

(Στο παρακάτω κείμενο υπάρχουν πολλά hyperlinks, δηλαδή  λέξεις που αν τις πατήσετε με το ποντίκι οδηγούν σε σχετικά άρθρα. Τα άρθρα δεν μπήκαν ακόμα, εκτός από ένα, αν ξαναδιαβάσετε αυτό το κείμενο στο μέλλον, θα βρείτε άρθρα. Ασφαλώς μπορείτε να δείτε απ’ ευθείας το μενού και τα υπομενού –κουμπιά– και να βλέπετε ποια άρθρα δημοσιεύθηκαν.)

Αρχικά θα θέλαμε να τονίσουμε ότι δεν υπάρχει κανένα χρηματικό όφελος από την ιστοσελίδα αυτήν ή το Facebook, ούτε των διαχειριστών, ούτε καν της οργάνωσης του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα που χαρίζει τα μαθήματα του. Η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε εθελοντικά, με σκοπό να φέρει επιτέλους στην Ελλάδα την αληθινή γιόγκα, που είναι πραγματική επιστήμη, για να πει πως ό,τι γράφεται στην Αυτοβιογραφία ενός Γιόγκι γίνεται, και πώς γίνεται, καθώς και να παρουσιάσει έναν αληθινό Γκουρού με αλάνθαστες τεχνικές, όπως εξηγήθηκε από τον Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, τον «Πατέρα της Γιόγκα στη Δύση», συγγραφέα της πασίγνωστης Αυτοβιογραφίας ενός Γιόγκι, που ανακηρύχθηκε από την Ινδία «ένας από τους μεγάλους αγίους της», αληθινού Γκουρού, γκουρού του Μαχάτμα Γκάντι, τον οποίο η Ινδία ποτέ δεν ξέχασε, και του απέδωσε πολλές τιμές, η τελευταία απ’ αυτές φέτος, το 2017, με έκδοση δεύτερου αναμνηστικού γραμματοσήμου γι’ αυτόν, σε ειδική τελετή, έναν τελειοποιημένο γιόγκι, που έφτασε στο ύψιστο πνευματικό ανάστημα, την πλήρη και αμετάκλητη ένωση με τον Θεό.

Συνεχίζοντας, η ερώτηση είναι: Μιλάμε για γιόγκα, αλλά μιλάμε για το ίδιο πράγμα; Η απάντηση είναι όχι. Στην ιστοσελίδα αυτή θα βρείτε τα πάντα σχετικά με την αληθινή, γνήσια γιόγκα, και ειδικά την Κρίγια, που είναι Ράτζα, η ανώτατη, που δεν διδάσκεται στην Ελλάδα, καθώς και πάρα πολλές πληροφορίες που δεν ξέρετε. Στην ιστοσελίδα αυτή θα διαβάσετε την υπέροχη αλήθεια, που υπερβαίνει κάθε φαντασία, αλλά είναι η αλήθεια, για έναν κόσμο μαγικό, θεϊκό και κυρίως, τον πραγματικό. Ο Παραμαχάνσα Γιογκανάντα ήταν και είναι ενωμένος με τον Θεό και δίδαξε το απίστευτο, αδιανόητο ύψιστο, την ένωση μαζί Του. Η ίδια η λέξη «γιόγκα» σημαίνει «ένωση». Με ποιον ενωνόμαστε; Με τον Θεό και μόνο μ’ Αυτόν. Δεν υπάρχει κανένας άλλος σκοπός της γιόγκα, ό,τι κι αν λένε οι άλλοι.

Η ιστοσελίδα αυτή δεν θα υπήρχε αν σκοπός ήταν η «διαφήμιση» ενός ακόμα «δασκάλου γιόγκα» σαν τους πολλούς, ή «ενεργειακών θεραπευτών», ή όπως αλλιώς λέγονται αυτοί που διατείνονται ότι γνωρίζουν, έχουμε παραπάνω από αρκετούς. Σκοπός είναι η διαφώτιση, η πληροφόρηση, και η παρουσίαση των διδασκαλιών του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, τους τρόπους να είμαστε ευτυχισμένοι παρά τα προβλήματά μας, και φυσικά πώς να σκεφτόμαστε και να πράττουμε σωστά, με σοφία, πώς να προσευχόμαστε, πώς να διαλογιζόμαστε, ώστε να μπούμε αρχικά σε άλλες σφαίρες, άπειρης και αδιανόητης ομορφιάς, ευτυχίας και αγάπης και τελικά να ενωθούμε με τον Θεό και να ζούμε πλέον για πάντα σε μακαριότητα, χωρίς να χρειάζεται να ενσαρκωνόμαστε συνεχώς και αναγκαστικά στη γη, που είναι ένα από τα χειρότερα μέρη του σύμπαντος. Από ποιον θα μάθουμε όμως; «Ο τυφλός δεν μπορεί να οδηγήσει τον τυφλό, θα πέσουν μαζί στο ίδιο χαντάκι». Δεν μπορεί κανείς να μάθει από κάποιον που δεν ξέρει. Δεν μπορεί κανείς να σωθεί από κάποιον που δεν έχει σώσει πρώτα τον εαυτό του. Και δεν μπορεί κανείς να γνωρίσει τον Θεό και να ενωθεί μαζί Του από κάποιον που δεν Τον γνωρίζει.

Όπως λέει ο Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, είναι αλήθεια ότι μπορεί κάποιος να πάρει έναν όμορφο λωτό από μια θολή λίμνη, ή να διαβάσει ένα καλό βιβλίο που γράφτηκε από κάποιον αχρείο άνθρωπο και να ωφεληθεί, αλλά αν μελετήσει τις διδασκαλίες των Δασκάλων που εμπνέονται από τον Θεό και που πραγματικά επικοινωνούν μαζί Του, το όφελος θα είναι πολύ μεγαλύτερο.

Ο διαλογισμός γιόγκα έχει παρερμηνευθεί τόσο πολύ στην Ελλάδα, που δεν υπάρχει καν. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι πρόκειται για σωματικές και αναπνευστικές ασκήσεις, δεν διαλογίζονται, αλλά ακόμα κι όταν το κάνουν, το κάνουν λανθασμένα. Σχεδόν κανένας δεν ξέρει ποιος είναι ο σκοπός της γιόγκα. Και πάρα πολλοί, δυστυχώς, κάνουν πολύ μεγάλα λάθη, ακολουθώντας λανθασμένες οδηγίες, που βλάπτουν τον εαυτό τους και δεν το ξέρουν. ια ακόμα ερώτηση είναι: αν πηγαίνετε σε σχολές γιόγκα, γίνατε καλύτεροι άνθρωποι, πιο χαρούμενοι, άλλαξε η ζωή σας προς το καλύτερο, μάθατε τεχνικές αυτοσυγκέντρωσης ώστε όταν διαλογίζεστε να μην παιδεύεστε να απαλλαγείτε από τις ενοχλητικές, άσχετες σκέψεις (υπάρχουν τεχνικές), τέλος πάντων βρήκατε ευτυχία; Ή μήπως, ψάχνοντας γι’ αυτήν, πηγαίνετε από τον ένα δάσκαλο στον άλλο, αλλά πάλι δεν τη βρήκατε Βρήκατε τουλάχιστον ελπίδα, δύναμη, κουράγιο, ενθάρρυνση, αισιοδοξία, υπομονή, γαλήνη και χαρά που δεν φεύγουν εύκολα, πίστη, αγάπη, αλλάξατε σαν άνθρωποι; Κι όμως, γιόγκα είναι και όλα αυτά, και να είμαστε ευτυχισμένοι ακόμα κι αν έχουμε βάσανα, τα οποία μαθαίνουμε να βλέπουμε σαν θεατές. Μάλλον δεν τα ψάχνατε καν, και ψάχνατε …. ΤΙ? Ό,τι κι αν ψάχνατε, το βρήκατε? Αν όχι, μήπως να αλλάξετε μονοπάτι;

Καθώς διαβάζετε πώς να γίνετε ευτυχισμένοι και πώς να διαλογίζεστε σωστά, τι είναι η αληθινή γιόγκα αναλυτικά, τις διδασκαλίες γενικότερα, η ιστοσελίδα θα παρουσιάζει συγχρόνως κάποια λόγια του μεγάλου αυτού, αληθινού Δασκάλου, που θα σας προσφέρουν κάθε μέρα ελπίδα, ενθάρρυνση, δύναμη, χαρά, κουράγιο, γαλήνη, αισιοδοξία, έμπνευση, ώθηση να αλλάξετε και να γίνετε πιο ευτυχισμένοι, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα της ζωής με εντελώς διαφορετικό τρόπο, ώστε να μην υποφέρετε, ούτε να βασανίζεστε. Αυτά τα λόγια δημοσιεύονται στο Facebook κάθε μέρα, όσοι το διαβάζετε τα ξέρετε, και τα αποκαλούμε «Η συμβουλή της ημέρας», «Η σκέψη της ημέρας», «Η έμπνευση της ημέρας», «Η προσευχή της ημέρας», «Η διαβεβαίωση της ημέρας», «Συμβουλές ευτυχίας», κλπ. (Αυτά θα δημοσιεύονται καθημερινά στην πρώτη στήλη των άρθρων, με τίτλο «Τα λόγια της ημέρας»). Έτσι, κάθε μέρα θα διαβάζετε κάτι νέο, που θα κάνει την ημέρα σας πιο φωτεινή, καθώς συγχρόνως θα μαθαίνετε, εκτός από σωστό διαλογισμό και σωστή προσευχή, και άλλους τρόπους να βρίσκετε χαρά, όπως θα αναλυθούν οι νοητικοί ψίθυροι, ο συντονισμός, ο μαγνητισμός, κλπ.Και όσο γίνεστε πιο γαλήνιοι, ήρεμοι, χαρούμενοι και ευτυχισμένοι, όλοι δίπλα σας και μαζί σας θα γίνονται κι αυτοί χαρούμενοι.

Ελπίζουμε να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας, με τη βοήθεια του Δασκάλου, των Γκουρού, και του Θεού.

Υστερόγραφο:

Όπως θα δείτε, τώρα και στο μέλλον, η ιστοσελίδα είναι διαφορετική από το Facebook, δηλαδή είναι πολύ πιο άρτιο, πλήρες, ολοκληρωμένο έργο, και δίνεται διαφορετική βαρύτητα, θα υπάρχουν όλα όσα σας αρέσουν, αλλά συγχρόνως θα παρουσιάζεται σταδιακά ο πυρήνας των διδασκαλιών και πολλά σοβαρά θέματα που δεν αναρτήθηκαν ποτέ στο Facebook. Όλες οι άλλες πληροφορίες που χρειάζονται περιέχονται κι αυτές, επίσης προσπαθήσαμε να είναι όσο πιο όμορφη, πρωτότυπη και γενικά άριστη γινόταν, όπως αρμόζει σε έναν αβατάρ (θεϊκή ενσάρκωση). Σίγουρα καμία ιστοσελίδα δεν μπορεί να γίνει ποτέ τόσο «άριστη» ώστε να του αρμόζει όσο θα έπρεπε, αλλά κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε.

Όπως θα δείτε στο μενού, πάρα πολλά άρθρα δεν είναι δημοσιευμένα ακόμα. Θα δημοσιευτούν στο μέλλον, σταδιακά. Εκτός από τα άρθρα στο μενού, θα υπάρχουν δημοσιεύσεις κάθε μέρα, δηλαδή «τα λόγια της ημέρας», που τόσο αγαπήσατε, σε καθημερινή βάση, και άλλα άρθρα κάθε δύο ή τρεις μέρες. Οι πολύ δημοφιλείς καθοδηγούμενοι διαλογισμοί θα αναρτηθούν κι αυτοί, σταδιακά. Έτσι, η ιστοσελίδα θα αλλάζει καθημερινά, και οι ενημερώσεις θα αρχίσουν σε λίγες μέρες, για να προλάβουμε να προγραμματίσουμε τις δημοσιεύσεις.

Η σελίδα στο Facebook θα εξακολουθήσει να υπάρχει, αλλά οι αναρτήσεις εκεί θα είναι κομμένες, δηλαδή θα δημοσιεύονται τα αρχικά λόγια κάθε μίας, και μετά, με κλικ στο link που θα υπάρχει ακριβώς μετά από τα αρχικά λόγια, θα μπαίνετε στο ολόκληρο άρθρο που θα είναι δημοσιευμένο σ’ αυτήν την ιστοσελίδα, γιατί σκοπός μας είναι να είναι αυτή η βασική και κύρια πηγή πληροφοριών αντί το Facebook, το οποίο θα υποκαταστήσει. Η αρχική σελίδα της ιστοσελίδας θα αλλάξει τα Χριστούγεννα, και μετά θα γίνει πάλι όπως είναι τώρα, επίσης θα αλλάζει κατά καιρούς, για να μην είναι συνέχεια η ίδια.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.