Επιλογή Σελίδας

Η ΚΡΙΓΙΑ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΣΕ 3 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

1η ανάρτηση – Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ

Το Πνεύμα ως ψυχή κατήλθε μέσω των λεπτοφυών αστρικών εγκεφαλονωτιαίων κέντρων (τσάκρα) στον εγκέφαλο και στα πλέγματα της σπονδυλικής στήλης και στο νευρικό σύστημα, στις αισθήσεις και στο υπόλοιπο σώμα, και εμπλέκεται εκεί ως η ψευδο-ψυχή ή εγώ. Στην ταυτισμένη με το σώμα κατάσταση το εγώ εμπλέκεται περαιτέρω με τον αντικειμενικό κόσμο. Ο σκοπός της ζωής είναι να ακολουθήσει ο άνθρωπος την ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ πορεία, να ανέβει τα έξι εγκεφαλονωτιαία κέντρα, μέχρι να μπορέσει να ενωθεί με τη διαποτίζουσα τα πάντα λαμπρότητα των χιλίων ακτίνων, στο υψηλότερο κέντρο στον εγκέφαλο (σαχασράρα ή χιλιοπέταλο λωτό).

Όταν ένας άνθρωπος γίνεται γιόγκι, η συνειδητότητα της ψυχής του αρχίζει να ακολουθεί το μονοπάτι της ΑΝΟΔΟΥ. Πρώτα, αφήνει το έδαφος των υλικών προσκολλήσεων και αποσυνδέει τον νου του όχι μόνο από τα αντικείμενα της σωματικής απόλαυσης, αλλά από το ίδιο το σώμα. Έτσι απομακρύνει τον νου του από τα τρία κατώτερα κέντρα που συνδέουν τον άνθρωπο με όλες τις σωματικές αισθητήριες εντυπώσεις και προσκολλήσεις.

Οι αρχές της Κρίγια Γιόγκα είναι μια επιστήμη μέσω της εφαρμογής της οποίας ο άνθρωπος μπορεί να συνειδητοποιήσει πώς η ψυχή του κατήλθε στο σώμα και ταυτίστηκε με τις αισθήσεις και πώς αυτή η ψυχή μπορεί να αποσυρθεί από τις αισθήσεις και να επανενωθεί με το Πνεύμα με μια επιστημονική μέθοδο διαλογισμού. Αυτή η πορεία της καθόδου και της ανόδου είναι το ένα οικουμενικό μονοπάτι που κάθε ψυχή πρέπει να ταξιδέψει.

Η ζωή ενός προχωρημένου Κρίγια Γιόγκι δεν επηρεάζεται από τα αποτελέσματα παλιών πράξεων, αλλά μόνο από οδηγίες από την ψυχή. Ο πιστός έτσι αποφεύγει τις εγωιστικές πράξεις, καλές και κακές, μιας συνηθισμένης ζωής που τον κάνουν να εξελίσσεται αργά – βραδυκίνητα, μ’ έναν ρυθμό που, στην καρδιά που αγωνιά να πετάξει σαν τον αετό, μοιάζει με πορεία σαλιγκαριού.

Με μια τεχνική όπως η Κρίγια Γιόγκα, ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ και ρέει προς τα πάνω, στα κέντρα της πνευματικής αντίληψης στον εγκέφαλο, μεταφέροντας τον νου από τις αισθήσεις στην ψυχή και το Πνεύμα.

Ο νους του συνηθισμένου ανθρώπου είναι συνήθως ταυτισμένος με εξωτερικά αποκτήματα και αισθητήριες απολαύσεις που σχετίζονται με την επιφάνεια του σώματος. Οι προβολείς της νοημοσύνης, του νου και της ενέργειας της ζωής συνεχώς λειτουργούν εξωτερικά, τρέφοντας το νευρικό σύστημα και αποκαλύπτοντας και συντηρώντας τις απολαύσεις των αισθήσεων και τη σωματική συνειδητότητα. Ο γιόγκι ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΕΙ τους προβολείς της νοημοσύνης, του νου και της δύναμης της ζωής ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ, μέσω μιας μυστικής αστρικής πύλης, του συσπειρωμένου δρόμου της ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ στο πλέγμα του κόκκυγα, προς τα πάνω, μέσω των ανώτερων πλεγμάτων, ώστε να αποκαλυφθεί τελικά η παρουσία της ψυχής στο ανώτατο κέντρο (το σαχασράρα) στον εγκέφαλο.

Η συνειδητότητα του γιόγκι ασχολείται κυρίως με τον εσωτερικό κόσμο. Κοιτάζοντας μέσα από το πνευματικό του μάτι, το αστρικό μάτι φωτός, βιώνει στο σαχασράρα (τον χιλιοπέταλο λωτό στον εγκέφαλο) την ανείπωτη μακαριότητα της ψυχής του. Ελέγχοντας τη δύναμη της ζωής, όπως αυτό κατορθώνεται με την εξάσκηση της τεχνικής Κρίγια Γιόγκα, ο γιόγκι μπορεί σίγουρα να φτάσει στην κατάσταση της βαθιάς θεϊκής έκστασης.

Το μεγαλείο των αρχαίων σοφών της Ινδίας είναι ότι ανακάλυψαν την απελευθερωτική αλήθεια: με τον έλεγχο της αναπνοής, ελέγχεται ο νους. – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.