Επιλογή Σελίδας

Η ΚΡΙΓΙΑ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΣΕ 3 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

3η ανάρτηση 2ζ – Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Η Κρίγια Γιόγκα διδάσκει τον πιστό να αποσύρει πρώτα τον νου από τα αισθητήρια αντικείμενα με αυτοέλεγχο και μετά ΝΑ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΟΝ ΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΝΟΙΑ από τις αισθήσεις ΑΠΟΚΟΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗ ΖΩΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ (ΠΡΑΝΑ) από τους πέντε διαύλους των αισθήσεων, και μετά να φέρει το εγώ, τον νου και τη διάνοια μέσω των πέντε αστρικών κέντρων της σπονδυλικής στήλης στο έκτο κέντρο (τον προμήκη μυελό, που είναι μαγνητικά συνδεδεμένος με το πνευματικό μάτι στο μέσον του μετώπου) και τελικά μέσα στο έβδομο κέντρο της παντογνωσίας στη μέση του εγκεφάλου.

Όταν η δύναμη της ζωής αποκόπτεται από τα αισθητήρια όργανα, οι υλικές αισθητήριες εντυπώσεις δεν μπορούν να φτάσουν στον εγκέφαλο για να αποσπάσουν την προσοχή του διαλογιζόμενου από τον Θεό. Το υλικό εγώ δεν μπορεί να διαχωριστεί από την ταύτιση με τα αντικείμενα των αισθήσεων –κάτι που είναι προϋπόθεση για την ένωση με την ψυχή και με το Πνεύμα– χωρίς την απόσυρση του νου, της δύναμης της ζωής και της συνειδητότητας των αισθήσεων από το σώμα και τον αντικειμενικό κόσμο.

Η γιόγκα παρέχει τη μέθοδο με την οποία μπορεί κάποιος να αποκόψει τη δύναμη της ζωής από τα πέντε τηλέφωνα των αισθήσεων κι έτσι να αποσυνδέσει τον νου και τις αισθήσεις από το εξωτερικό τους περιβάλλον. Αυτό ελευθερώνει αυτόματα το υλικό εγώ, ώστε να διαλυθεί στην αληθινή του ευλογημένη φύση της ψυχής.

Οι πιστοί που προσπαθούν αντιεπιστημονικά να «μπουν στη σιωπή», ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΟ ΤΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΡΕΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ, ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ. Ο επιστημονικά εκπαιδευμένος γιόγκι ξέρει πώς να αποσύρει την ενέργεια της ζωής, καθώς και τον νου, από τις αισθήσεις. Όταν η ενέργεια της ζωής αποσύρεται μέσα στη σπονδυλική στήλη, τα πέντε «τηλέφωνα» των αισθήσεων της όσφρησης, της γεύσης, της όρασης, της ακοής και της αφής διακόπτονται αυτόματα, εμποδίζοντας τη νοητική ενόχληση από τις αισθητήριες εντυπώσεις.

Η ενδοσκόπηση ή «το να κάθεται κάποιος στη σιωπή» είναι αντιεπιστημονικός τρόπος προσπάθειας να αποσυνδεθεί ο νους από τις αισθήσεις, αφού και τα δύο είναι δεμένα μεταξύ τους με τη ζωική δύναμη. Ο νους που βρίσκεται σε περισυλλογή, προσπαθώντας να επιστρέψει στη θεϊκή του φύση, συνεχώς σύρεται βίαια πίσω προς τις αισθήσεις από τα ζωικά ρεύματα. Η Κρίγια, ελέγχοντας το νου άμεσα μέσω της ζωικής δύναμης, είναι η πιο εύκολη, η πιο αποτελεσματική και η πιο επιστημονική λεωφόρος προσέγγισης του Απείρου. Σε αντίθεση με το αβέβαιο θεολογικό μονοπάτι προς το Θεό, που είναι τόσο αργό σαν μια «βοϊδάμαξα», η Κρίγια Γιόγκα μπορεί δίκαια να χαρακτηριστεί ως «διαδρομή με αεροπλάνο».

Η γιογκική επιστήμη βασίζεται σε εμπειρική μελέτη κάθε μορφής τεχνικής αυτοσυγκέντρωσης και διαλογισμού. Η γιόγκα δίνει τη δυνατότητα στον πιστό να διακόψει ή να επαναφέρει κατά βούληση το ζωικό ρεύμα στα πέντε όργανα των αισθήσεων της όρασης, της ακοής, της όσφρησης, της γεύσης και της αφής. Επιτυγχάνοντας αυτή τη δύναμη της αποσύνδεσης από τις αισθήσεις, είναι πλέον εύκολο για τον γιόγκι να ενώνει τον νου του κατά βούληση με θεϊκά βασίλεια ή με τον κόσμο της ύλης. Δεν παρασύρεται πια πίσω απρόθυμα από τη ζωική δύναμη στις γήινες σφαίρες των θορυβωδών αισθητήριων εντυπώσεων και των ανήσυχων σκέψεων.

Με έντονη πνευματική δραστηριότητα, ο πιστός μαθαίνει να αποσυνδέει τον νου του από την εισβολή των αισθητήριων εντυπώσεων που δημιουργούν τη σκέψη. Όταν ο νους είναι αποσυνδεδεμένος από τις αισθήσεις κατά τον βαθύ ύπνο, είναι ελεύθερος από τις ενοχλήσεις των αισθητήριων εντυπώσεων και των σκέψεων. Κατά τον βαθύ διαλογισμό ο νους είναι ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ απελευθερωμένος απ’ όλες τις αισθητήριες εντυπώσεις και τη συνοδεία τους των πολυποίκιλων, διασπαστικών διαδικασιών γνώσης.

Το μονοπάτι της Κρίγια Γιόγκα είναι ξεχωριστό και επιστημονικό γιατί διδάσκει την επακριβή μέθοδο της απόσυρσης του νου από τις αισθήσεις με το να αποκόπτεται η δύναμη της ζωής από τα πέντε τηλέφωνα των αισθήσεων. Μόνον όταν επιτευχθεί αυτή η εσωτερίκευση μπορεί ο διαλογιζόμενος να εισέλθει στον εσωτερικό ναό της κοινωνίας με τον Θεό. Με άλλα λόγια, ο Κρίγια Γιόγκι ακολουθεί μια σίγουρη, καθορισμένη μέθοδο να οδηγεί όχι μόνο τον νου του, αλλά και τη δύναμη της ζωής του μέσω του διαύλου της σπονδυλικής στήλης για να τα ενώσει με την ψυχή. Τότε, στην ύψιστη έκσταση, ενώνει την ψυχή του με το Πνεύμα. – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.