Επιλογή Σελίδας

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΓΚΟΥΡΟΥ ΤΟΥ Self-Realization Fellowship

Δεν μπορεί ο καθένας να είναι γκουρού, δηλαδή σωτήρας. Ο γκουρού είναι απεσταλμένος από τον Θεό. Υπάρχουν πολλές οργανώσεις που ιδρύθηκαν κυρίως από Ινδούς, αλλά το Self-Realization Fellowship (η οργάνωση που ίδρυσε το 1920 ο Παραμαχάνσα Γιογκανάντα για τη διάδοση των διδασκαλιών του, έδρα Λος Άντζελες) παρέχει τη γνήσια Κρίγια Γιόγκα. Επιπλέον, η οργάνωση αυτή (αντίθετα με άλλες) έχει τη λεγόμενη «γραμμή των Γκουρού», δηλαδή πολλούς γκουρού (σωτήρες), οι οποίοι διαδέχθηκαν άλλους γκουρού. Οι σωτήρες των οποίων τη διδασκαλία ακολουθεί το Self-Realization Fellowship είναι ο Χριστός, ο Κρίσνα, ο Μπάμπατζι, ο στενότερος μαθητής του ο Λαχίρι Μαχασάγια, ο μαθητής αυτού ο Σουάμι Σρι Γιουκτέσβαρ, και ο στενότερος μαθητής αυτού ο Παραμαχάνσα Γιογκανάντα.

Ο Μαχαβατάρ Μπάμπατζι είναι ο Ανώτατος Γκουρού της ινδικής σειράς των Δασκάλων που έχουν αναλάβει την ευθύνη να φροντίζουν για την πνευματική ανάπτυξη όλων των μελών του Self-Realization Fellowship και του Yogoda Satsaga Society της Ινδίας που εξασκούνται πιστά στην Κρίγια Γιόγκα. «Θα παραμείνω ενσαρκωμένος στη γη», υποσχέθηκε, «μέχρι αυτός ο συγκεκριμένος κύκλος του κόσμου τελειώσει».

Πιο πάνω απ’ όλους είναι ο Χριστός και ο Κρίσνα. Ο Παραμαχάνσα Γιογκανάντα λάτρευε και προσκυνούσε τον Ιησού Χριστό.

Το 1920 ο Μαχαβατάρ Μπάμπατζι είπε στον Παραμαχάνσα Γιογκανάντα: «Είσαι αυτός που επέλεξα για να διαδώσει το μήνυμα της Κρίγια Γιόγκα στη Δύση. Η επιστημονική τεχνική της συνειδητοποίησης του Θεού θα διαδοθεί τελικά σε όλες τις χώρες και θα βοηθήσει στον εναρμονισμό των εθνών μέσω της προσωπικής, υπερβατικής αντίληψης του Άπειρου Πατέρα από τον άνθρωπο».

Πράγματι, ο Παραμαχάνσα Γιογκανάντα είναι ονομαστός ως «Ο Πατέρας της Γιόγκα στη Δύση», και, σύμφωνα με τον τωρινό Πρωθυπουργό της Ινδίας «Αν η πρότασή μας στα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) για καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα βρήκε τόσο μεγάλη απήχηση, πολλά από τα εύσημα ανήκουν στον Παραμαχάνσα Γιογκανάντα» (η Παγκόσμια Μέρα Γιόγκα καθιερώθηκε το 2014 να γιορτάζεται στις 21 Ιουνίου κάθε χρόνου, με αριθμό υποστηρικτών της ιδέας 175 κρατών, αριθμό ρεκόρ στα ιστορικά του οργανισμού αυτού – καμία άλλη εισήγηση δεν υποστηρίχτηκε ποτέ από τόσα κράτη). Επίσης η Ινδία εξέδωσε ΔΥΟ αναμνηστικά γραμματόσημα γι’ αυτόν, για την τεράστια συνεισφορά του, ένα το 1977 και άλλο ένα τώρα το 2017.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.