Επιλογή Σελίδας

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΓΙΑ – ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ ΠΡΙΝ

Ο Κρίσνα αναφέρει (Μπάγκαβαντ Γκίτα ΙV:1-2) ότι ήταν αυτός, σε μια παλιότερη ενσάρκωση, που διαβίβασε την άφθαρτη γιόγκα σ’ έναν αρχαίο φωτισμένο, τον Βιβασβάτ, ο οποίος τη δίδαξε στον Μάνου, τον μεγάλο νομοθέτη. Αυτός με τη σειρά του δίδαξε τον Ικσβάκου, τον ιδρυτή της ινδικής δυναστείας των πολεμιστών του ήλιου. Περνώντας έτσι από τον ένα στον άλλο, η βασιλική γιόγκα φυλάχτηκε από τους ρίσι μέχρι την αρχή της υλιστικής εποχής. Τότε, εξαιτίας της μυστικότητας των ιερέων σχετικά μ’ αυτήν, καθώς και της αδιαφορίας του ανθρώπου, η ιερή γνώση σταδιακά έγινε απρόσιτη.

Η Κρίγια είναι μια αρχαία επιστήμη. Ο Λαχίρι Μαχασάγια την έλαβε από τον μεγάλο γκουρού του, τον Μπάμπατζι, ο οποίος ανακάλυψε εκ νέου και κατέστησε σαφή την τεχνική που είχε χαθεί κατά τους Σκοτεινούς Αιώνες. Ο Μπάμπατζι μετέτρεψε απλώς το όνομά της σε Κρίγια Γιόγκα.

«Η Κρίγια Γιόγκα που δίνω στον κόσμο μέσα από σένα, σ’ αυτόν τον δέκατο ένατο αιώνα», είπε ο Μπάμπατζι στον Λαχίρι Μαχασάγια, «είναι η αναβίωση της ίδιας επιστήμης που ο Κρίσνα είχε δώσει πριν από χιλιετίες στον Αρτζούνα».

Ο Λαχίρι Μαχασάγια τη δίδαξε στον μαθητή του, τον Σρι Γιουκτέσβαρ, ο οποίος τη δίδαξε στον μαθητή του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.