Επιλογή Σελίδας

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ – ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΙΓΙΑ ΓΙΟΓΚΑ – Η ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΗ ΟΔΟΣ

Οι Γραφές διακηρύσσουν ότι ο άνθρωπος χρειάζεται ένα εκατομμύριο χρόνια ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ, εξέλιξης, για να τελειοποιήσει τον εγκέφαλό του και να φτάσει στη απελευθέρωση (από τις ενσαρκώσεις και την πλήρη ένωση με τον Θεό). Οι ταχύτατες μέθοδοι ενός γιόγκι με τις οποίες αποσυνδέεται από σωματικές και νοητικές ταυτίσεις για την ανάδειξη της ατομικότητας της ψυχής είναι επομένως ενδεδειγμένες για όσους αισθάνονται αποστροφή για την προοπτική των χιλίων χιλιάδων ετών. Ο χρόνος αυτός επιμηκύνεται για τον συνηθισμένο άνθρωπο που δεν ζει σε αρμονία ούτε καν με τη Φύση, για να μην αναφέρω την ψυχή του. Του ανθρώπου που επιδιώκει, αντί για αρμονία, αφύσικες πολυπλοκότητες και προσβάλλει με τις σκέψεις και το σώμα του την πνευματική υγεία της Φύσης. Γι’ αυτόν, ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ μετά δυσκολίας επαρκούν για τη λύτρωση.

Η Κρίγια Γιόγκα είναι μια απλή, ψυχοσωματική μέθοδος με την οποία το ανθρώπινο αίμα απαλλάσσεται από τον άνθρακα και τροφοδοτείται με οξυγόνο. Τα άτομα αυτού του επιπλέον οξυγόνου μεταστοιχειώνονται σε ζωικό ρεύμα που αναζωογονεί τον εγκέφαλο και τα κέντρα της σπονδυλικής στήλης. Σταματώντας τη συσσώρευση φλεβικού αίματος, ο γιόγκι μπορεί να μειώσει ή να σταματήσει τη φθορά των ιστών. Ο προχωρημένος γιόγκι μετασχηματίζει τα κύτταρά του σε ενέργεια.

Χίλιες Κρίγια που εκτελούνται σε 8½ ώρες δίνουν στον γιόγκι, σε μια μέρα, το ισοδύναμο χιλίων ετών φυσικής εξέλιξης: 365.000 χρόνια εξέλιξης μέσα σ’ ένα χρόνο. Σε τρία χρόνια, ένας Κρίγια Γιόγκι μπορεί έτσι να πετύχει, με σωστή προσωπική προσπάθεια, το ίδιο αποτέλεσμα που η Φύση φέρνει σε ένα εκατομμύριο χρόνια.

Κάποιοι γιόγκι φτάνουν στην απελευθέρωση σε έξι ή δώδεκα ή είκοσι τέσσερα ή σαράντα οκτώ χρόνια. Ένας γιόγκι που πεθαίνει πριν πετύχει πλήρη συνειδητοποίηση παίρνει μαζί του το καλό κάρμα της προηγούμενης προσπάθειάς του στην Κρίγια. Στη νέα του ζωή ωθείται με φυσικό τρόπο προς τον Άπειρο Στόχο.

Το σώμα ενός συνηθισμένου ανθρώπου είναι σαν μια λάμπα των πενήντα βατ που δεν μπορεί να αντέξει τα δισεκατομμύρια βατ της δύναμης που παράγεται από την υπερβολικά εντατική εξάσκηση της Κρίγια. Μέσω σταδιακής και τακτικής αύξησης των απλών και αλάνθαστων μεθόδων της Κρίγια, το σώμα του ανθρώπου μεταμορφώνεται αστρικά μέρα με τη μέρα και τελικά γίνεται ικανό να εκφράσει τις άπειρες δυνατότητες της συμπαντικής ενέργειας, η οποία συνιστά την πρώτη υλικά ενεργή έκφραση του Πνεύματος.

«Η Κρίγια Γιόγκα είναι η πραγματική «τελετουργία της φωτιάς» που συχνά εξαίρεται στην Γκίτα. Ο γιόγκι ρίχνει τους ανθρώπινους πόθους του σε μια μονοθεϊστική τελετουργική πυρά, που είναι αφιερωμένη στον απαράμιλλο Θεό. Αυτή είναι πράγματι η αληθινή γιογκική τελετουργία, κατά την οποία όλες οι παλιές και τωρινές επιθυμίες γίνονται καύσιμο που καταναλώνεται από τη θεϊκή αγάπη. Στην Ύστατη Φλόγα προσφέρεται ως θυσία όλη η ανθρώπινη παραφροσύνη και ο άνθρωπος εξαγνίζεται από ακαθαρσίες. Με τα κόκαλά του μεταφορικά απογυμνωμένα από τη γεμάτη επιθυμίες σάρκα, με τον καρμικό σκελετό του λαμπερό από τον αντισηπτικό ήλιο της σοφίας, αγαθός απέναντι στον άνθρωπο και τον Δημιουργό, είναι επιτέλους καθαρός».

Με την απομάκρυνση της μάγια αποκαλύπτεται το μυστικό της δημιουργίας. Αυτός που με τον τρόπο αυτό έχει απογυμνώσει το σύμπαν είναι ο μόνος πραγματικός μονοθεϊστής. Όλοι οι άλλοι προσκυνούν ειδωλολατρικές εικόνες. Όσο ο άνθρωπος συνεχίζει να υπόκειται στις ψευδαισθήσεις της Φύσης, η Μάγια, σαν τον Ιανό με τα δύο πρόσωπα, είναι η θεά του. Δεν μπορεί να γνωρίσει τον έναν αληθινό Θεό.

Η Κρίγια Γιόγκα δεν έχει καμία σχέση με τις αντιεπιστημονικές αναπνευστικές ασκήσεις που διδάσκονται από κάποιους παραπλανημένους ζηλωτές. Οι προσπάθειες να κρατηθεί η αναπνοή με τη βία μέσα στους πνεύμονες είναι αφύσικες και σαφώς δυσάρεστες. Η Κρίγια, από την άλλη μεριά, συνοδεύεται ακόμα και από τα αρχικά στάδια από γαλήνη και καταπραϋντικά αισθήματα από τα αναζωογονητικά αποτελέσματά της στη σπονδυλική στήλη.

Σε αντίθεση με το αβέβαιο θεολογικό μονοπάτι προς το Θεό, που είναι τόσο αργό σαν μια «βοϊδάμαξα», η Κρίγια Γιόγκα μπορεί δίκαια να χαρακτηριστεί ως «διαδρομή με αεροπλάνο».

Ο σοφός Πατάντζαλι, ο κυριότερος επεξηγητής της Γιόγκα, έχει περιγράψει οκτώ συγκεκριμένα βήματα με τα οποία ο Ράτζα Γιόγκι επιτυγχάνει το σαμάντι, την ένωση με τον Θεό. (Δείτε ανάρτηση «το Οκτάπτυχο Μονοπάτι (Γιόγκα 7)») – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.