Επιλογή Σελίδας

ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ? ΝΑΙ!!

Το τμήμα ΙΙΙ των Γιόγκα Σούτρα αναφέρει διάφορες γιογκικές θαυματουργές δυνάμεις (βιμπούτι και σιντί). Η αληθινή γνώση είναι πάντα δύναμη. Το μονοπάτι της γιόγκα διαιρείται σε τέσσερα στάδια, καθένα με την έκφραση της δικής του βιμπούτι. Αποκτώντας μια συγκεκριμένη δύναμη, ο γιόγκι ξέρει ότι έχει περάσει με επιτυχία τις δοκιμασίες ενός από τα τέσσερα στάδια. Η εμφάνιση των χαρακτηριστικών δυνάμεων καταδεικνύουν την επιστημονική δομή του συστήματος της γιόγκα, στην οποία οι απατηλές φαντασιώσεις σχετικά με την πρόοδο κάποιου εξαφανίζονται. Απαιτείται απόδειξη!

Ο Πατάντζαλι προειδοποιεί τον πιστό ότι ο μοναδικός στόχος θα πρέπει να είναι η ενότητα με το Πνεύμα και όχι η απόκτηση των βιμπούτι – που είναι απλώς τυχαία λουλούδια κατά μήκος του ιερού μονοπατιού. Είθε να αναζητείται ο Αιώνιος Δότης, όχι τα εκπληκτικά δώρα Του! Ο Θεός δεν αποκαλύπτεται στον αναζητητή που ικανοποιείται με οποιοδήποτε κατώτερο επίτευγμα. Ο γιόγκι που μοχθεί, επομένως, προσέχει να μην κάνει χρήση των εκπληκτικών του δυνάμεων γιατί μπορεί να εγείρουν μέσα του μια παραπλανητική υπερηφάνεια και να τον αποσπάσουν από την προσπάθεια να εισέλθει στο τελευταίο στάδιο της απελευθέρωσης.

Όταν ο γιόγκι φτάσει στον Άπειρο Στόχο του, ασκεί τις βιμπούτι ή απέχει από την άσκησή τους κατά τη θέλησή του. Όλες οι πράξεις του, θαυματουργές ή όχι, εκτελούνται τότε χωρίς να παράγει κάρμα. Οι σιδερένιες εγγραφές στον κατάλογο του κάρμα γίνονται μόνο όταν έλκονται από τον μαγνήτη του προσωπικού εγώ, όταν αυτό υπάρχει ακόμα.

Η παντοτινή επιτυχία συνίσταται στην απελευθέρωση της ψυχής από την τρίπτυχη θλίψη (σωματική, νοητική και πνευματική), που είναι αναπόφευκτη για το περιορισμένο ανθρώπινο ον, και στην επίτευξη της μακαριότητας της τελικής λύτρωσης.

Οι οκτώ κύριες θεϊκές δυνάμεις, που αναφέρονται ως αϊσβάρυα, που μπορούν να εκδηλωθούν από το ενσαρκωμένο ον που έχει επιτύχει κυριαρχία στις δυνάμεις της δημιουργίας είναι οι εξής: η δύναμη να κάνει κάποιος το σώμα του, ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο (1) όσο μικρό θέλει, (2) όσο μεγάλο θέλει, (3) όσο ελαφρύ στο βάρος θέλει και (4) όσο βαρύ θέλει, η δύναμη (5) να αποκτά ό,τι επιθυμεί, (6) να έχει οτιδήποτε κάτω από τον έλεγχό του, (7) να ικανοποιεί όλες τις επιθυμίες με τη δύναμη της θέλησής του και (8) να γίνει Ίσα, Κύριος, πάνω στα πάντα. Στις Γιόγκα Σούτρα του σοφού Πατάντζαλι αναφέρονται και άλλες δυνάμεις (σιντί). Η επίτευξη της κυριαρχίας πάνω στη φαινομενική δημιουργία δεν είναι ένας στόχος του φωτισμένου ανθρώπου, αλλά μια φυσική παροχή από την παντοδύναμη, πάνσοφη ψυχή – τον αθάνατο Εαυτό, που εκδηλώνεται καθώς αποβάλλει σταδιακά τα καλύμματά του της αυταπάτης.

Για να φτάσουν επιστημονικά σ’ αυτήν την επιτυχία, οι Κρίγια Γιόγκι μαθαίνουν να αποσύρουν την ενέργεια της ζωής και το νου με πραναγιάμα, που τους οδηγεί ανοδικά, από τα κιναισθητικά νεύρα, στη συμπαντική συνειδητότητα του ρεύματος με τις χίλιες ακτίνες στον εγκέφαλο. Μ’ αυτόν τον τρόπο του επιστημονικού «προσκυνήματος», ο γιόγκι επικοινωνεί με τις διάφορες θεότητες (συντονίζεται με τις δυνάμεις) στα έξι κέντρα του εγκεφαλονωτιαίου άξονα. Μ’ αυτήν την άνοδο Κρίγια Γιόγκα, οι θαυματουργές δυνάμεις (σιντί) πάνω στον νου και στην ύλη, που αναφέρει ο Πατάντζαλι, επιτυγχάνονται. Ο γιόγκι τότε απορρίπτει αυτές τις κατώτερες δυνάμεις για το υπέρτατο Θαύμα – τον Θεό. Βρίσκοντάς Τον, ο πιστός έχει φτάσει στην αληθινή επιτυχία. – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα

1 Σχόλιο

  1. ΚΟΥΤΑΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    πραγματικά φαίνονται απίστευτα όλα αυτά!!!

    Απάντηση

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.