Επιλογή Σελίδας

Ακόμα πληρώνετε σε σχολές γιόγκα? Δάσκαλοι ή έμποροι? Μαθητές ή πελάτες? Τα δωρεάν μαθήματα του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα – Λεφτά και Πνευματικότητα – το ύψιστο αμάρτημα

Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ – ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ – ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ Ή ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ? – ΚΑΙ ΑΡΑΓΕ ΞΕΡΕΤΕ ΑΝ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΓΙΟΓΚΙ? – ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Παραμαχάνσα Γιογκανάντα:

Η πνευματικότητα δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται ποτέ για εμπορικό ή προσωπικό κέρδος. Ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα και πρέπει να παρέχεται δωρεάν, απλόχερα και ανιδιοτελώς. ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΙΣΘΟ. Από τη στιγμή που αρχίζει να παίρνει χρήματα για την υπηρεσία του στο έργο του Θεού, ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΛΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ. Ο νους του θα εστιάζεται στον βιοπορισμό και στο να βγάζει ολοένα και περισσότερα χρήματα, όχι στο ιδεώδες της υπηρεσίας και προσφοράς χωρίς καμιά σκέψη ανταμοιβής.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ του Self-Realization Fellowship (της οργάνωσής του). Επικεντρώνομαι σε μοναχούς δασκάλους που απαρνούνται τα πάντα για το έργο του Θεού. Πρέπει να είναι ελεύθεροι να προσφέρουν με πλήρη ανιδιοτέλεια, από τον εαυτό τους. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο εκπαιδεύτηκα και αυτό είναι που πιστεύω. Το έργο του Θεού και εκείνοι που το υπηρετούν θα υποστηριχθούν χρηματικά από τον Θεό μέσω των προσφορών καλής θέλησης εκείνων που έχουν ωφεληθεί, καθώς και μέσω των εισπράξεων που προέρχονται από τα θρησκευτικά αγαθά και τις τελετές που συντελούν στην εξάπλωση του έργου.

Όσοι πληρώνονται διαπράττουν το ύψιστο αμάρτημα να χρησιμοποιούν τον Κύριο του σύμπαντος για προσωπικό ή χρηματικό όφελος. Παραμαχάνσα Γιογκανάντα

Γι’ αυτό ο Παραμαχάνσα Γιογκανάντα απαγόρευσε την πώληση των μαθημάτων που άφησε. Δίνονται ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ και είναι πάμφθηνα – το πολύ 8 ευρώ το μήνα ΚΑΙ σταματούν στα 3,5 χρόνια. Η οργάνωσή του, καλύπτει το κόστος γιατί αλλιώς με τόσες αιτήσεις απ’ όλη τη υφήλιο, θα χρεοκοπούσε. Ο ίδιος όμως ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ – μια φορά που δεν είχαν καθόλου χρήματα, αυτός και οι μοναχοί-μοναχές έτρωγαν μόνο ντομάτες που είχαν φυτέψει. «Όλοι θυσιάστηκαν», είπε.

Σκεφτήκατε ποτέ ότι οι σχολές γιόγκα είναι εμπορικές, κι εσείς πελάτες? Αν ρωτήσετε «Μα κάπως πρέπει να ζήσουν κι αυτοί, άλλωστε οι σχολές έχουν έξοδα», η απάντηση είναι ότι ο Λαχίρι Μαχασάγια, που έδωσε την Κρίγια Γιόγκα στους ανθρώπους, αφού την έμαθε από τον Γκουρού του, τον Μπάμπατζι, που την αναβίωσε και απλώς τη μετονόμασε σε Κρίγια Γιόγκα, αφότου χάθηκε κατά τους Σκοτεινούς Αιώνες, ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ όλη του τη ζωή, μέχρι που πήρε ΣΥΝΤΑΞΗ. ΔΕΝ ζήτησε ποτέ χρήματα. Ο κύριος μαθητής του, ο Σρι Γιουκτέσβαρ, επίσης είχε δικά του εισοδήματα, και ποτέ δεν ζητούσε χρήματα. Ούτε ο Παραμαχάνσα Γιογκανάντα ζήτησε ποτέ χρήματα. Οι δάσκαλοι γιόγκα λοιπόν, πρέπει απλούστατα να εργάζονται κάπου αλλού και να αμείβονται, και τον ελεύθερο χρόνο τους να μεταδίδουν την Ιερή Επιστήμη χωρίς λεφτά – ΑΝ τη γνωρίζουν.

Ο Παραμαχάνσα Γιογκανάντα ονομάζεται «Ο Πατέρας της Γιόγκα στη Δύση». Ήταν τελειοποιημένος γιόγκι – γνώριζε άριστα και τέλεια ό,τι δίδασκε. Γέννημα – θρέμμα της Ινδίας, της κοιτίδας της γιόγκα, έμπαινε σε σαμάντι (ένωση με τον Θεό) από τους πρώτους έξι μήνες με τον γκουρού του, αλλά χρειάστηκε άλλα 10 χρόνια σκληρότατης εκπαίδευσης για να γίνει Δάσκαλος. Είναι διάσημος ανά την υφήλιο. Ειδικά η Αυτοβιογραφία Ενός Γιόγκι, που έγραψε, έμεινε από το 1945 ένα μνημείο πνευματικότητας, και ακόμα και σήμερα, πάρα πολλοί την αγοράζουν. Ανακηρύχθηκε από την Ινδία «Ένας από τους μεγάλους αγίους της». Η Ινδία εξέδωσε ΔΥΟ αναμνηστικά γραμματόσημα γι’ αυτόν, το ένα τώρα τελευταία, τον Μάρτιο 2017 – ΔΕΝ τον ξεχνά! Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της Ινδίας μίλησε πάλι γι’ αυτόν, και το 2014 και το 2017. Είναι ο Γκουρού του Μαχάτμα Γκάντι. Σίγουρα ο Μαχάτμα Γκάντι ήξερε να διαλέγει!

Ποιον θα εμπιστευθείτε? Αυτόν ή δασκάλους γιόγκα που δεν ξέρετε αν ξέρουν τι κάνουν, πληρώνοντας μια μικρή περιουσία κάθε μήνα? Και για να μαθαίνετε τι? Όταν είμαστε άρρωστοι, προσέχουμε να διαλέξουμε τον καλύτερο γιατρό, εκτός αν είναι κάτι απλό, όπως γρίπη. Σε ποιον θα εμπιστευθείτε την ψυχή σας?

Δείτε εδώ την απόδειξη ότι δεν υπάρχει αληθινός Δάσκαλος στην Ελλάδα.

Δείτε εδώ τα κριτήρια με τα οποία θα ήταν καλύτερα να διαλέγατε.

Δείτε εδώ τι μπορεί να πάθετε.

Δείτε εδώ συνηθισμένα λάθη. Η γιόγκα ΔΕΝ είναι παιχνίδι!!

Δείτε εδώ πώς να αναγνωρίζετε έναν αληθινό Δάσκαλο κι έναν που προσποιείται ότι «ξέρει».

Υποβολή Σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.