Επιλογή Σελίδας

Γενικά – διαβάστε πριν αρχίσετε!

Οι καθοδηγούμενοι διαλογισμοί εδώ βασίζονται σε λόγια του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, από τα βιβλία του και τα μαθήματά του και περιέχουν όλα όσα σας χρειάζονται για να πετύχετε. Ο γενικός σκοπός τους είναι πρώτον να μάθετε τι είναι πραγματικός διαλογισμός των γνήσιων και κάπως προχωρημένων γιόγκι, και δεύτερον να γίνετε ευτυχισμένοι. Σκοπός αυτού του διαλογισμού είναι, πιο συγκεκριμένα, να απαλλαγείτε από την κακή συνήθεια να θυμώνετε. Όπως είπε ο ίδιος, «δεν θέλετε να είστε ένα ανθρώπινο κουνάβι και να διώχνετε μακριά όποιον έρχεται κοντά σας με την αντιπαθητική συμπεριφορά σας και τις κακές σας συνήθειες. Θέλετε να είστε ένα ανθρώπινο τριαντάφυλλο, ένα λουλούδι μακαριότητας, ένα πουλί του παραδείσου».

Κάποιοι που άκουσαν τον διαλογισμό για θεραπεία από τον θυμό, μία μόνο φορά αλλά ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΣΑ ΑΚΟΥΣΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ, σταμάτησαν να θυμώνουν εύκολα. Άλλοι που τον άκουσαν πιο πολλές φορές από μία, έγραψαν το ίδιο. Αυτά είναι αδιάσειστες αποδείξεις ότι αν εξασκείστε κι εσείς σ’ αυτόν, όπως και στους άλλους που θα αναρτηθούν, θα έχετε αποτελέσματα. Ο ίδιος ο Παραμαχάνσα Γιογκανάντα είπε «Το ρητό ότι οι σκέψεις είναι πράγματα είναι απόλυτα αληθινό». Μουσική δεν υπάρχει, αφού δεν γίνεται διαλογισμός με μουσική, ούτε εικόνες που εναλλάσσονται, αφού θα έχετε τα μάτια κλειστά.

Αν σας ξενίσει η λέξη «Θεός» (που κρύβεται επιμελώς από πολλούς), μπορείτε να Τον ονομάσετε «Πνεύμα» «Οικουμενική νοημοσύνη», «Συμπαντική Συνειδητότητα», το ίδιο είναι. Η λέξη γιόγκα σημαίνει ένωση και η ένωση αυτή είναι με τον Θεό και ο ΜΟΝΟΣ σκοπός του διαλογισμού Γιόγκα. Για την ένωση αυτή απαιτούνται πολλά, όπως κυρίως να είμαστε ατάραχοι, ό,τι κι αν συμβαίνει. Ο θυμός, μαζί με την απληστία και τη λαγνεία, είναι «Η τρίπτυχη πύλη για την κόλαση» (Μπάγκαβαντ Γκίτα XVI:21).

Ο Παραμαχάνσα Γιογκανάντα άφησε ΜΑΘΗΜΑΤΑ διαλογισμού. Γι’ αυτά δείτε σ’ αυτή την ιστοσελίδα.