Επιλογή Σελίδας

Ο Παραμαχάνσα Γιογκανάντα είπε, για να τονίσει τη σπουδαιότητα και τις ευλογίες της Κρίγια:

«Αν εξασκείστε μόνο στην Κρίγια σ’ αυτή τη ζωή και σε τίποτα άλλο, είναι δυνατόν να φτάσετε τον Στόχο (τον Θεό) σ’ αυτή τη ζωή. Αυτή είναι η δύναμή της. Η εξάσκηση όμως πρέπει να είναι τελειοποιημένη με εκατό τοις εκατό αυτοσυγκέντρωση.

»Όταν κάνετε την Κρίγια σωστά και βαθιά, θα ανακαλύψετε ότι μετά την εξάσκηση σ’ αυτήν, το σώμα θα το νιώθετε πολύ ελαφρύ. Το βιώνετε σαν φτιαγμένο από ενέργεια, το δημιουργικό φως του Θεού. Νιώθετε μια τεράστια ελευθερία και διεύρυνση της συνειδητότητάς σας. Ο νους σας είναι σε εξαιρετική εγρήγορση, αλλά παρ’ όλα αυτά σε πλήρη εσωτερίκευση – όχι σ’ αυτή την υλική μορφή, αλλά σ’ αυτόν τον αχανή εσωτερικό κόσμο, το βασίλειο του Θεού.

»Μπορεί να μη βλέπετε οπωσδήποτε οράματα. Πρέπει αυτό να σας το ξεκαθαρίσω – ο στόχος δεν είναι να έχετε οράματα, να βλέπετε αγίους και ουράνιες εκδηλώσεις. Αφήστε τα όλα αυτά στα χέρια του Θεού. Μετά την εξάσκηση στην Κρίγια και τις άλλες τεχνικές, ο στόχος τότε είναι να κοινωνήσετε με τον Θεό. Η συνειδητότητα έχει προετοιμαστεί. Τότε, να κάθεστε πολύ χρόνο σ’ αυτή την εσωτερική ακινησία και να προσεύχεστε βαθιά στον Θεό. Να Του μιλάτε, εκφράζοντας τη βαθύτατη λαχτάρα της καρδιάς σας, της οποίας η ροή ξεχειλίζει και ξεσπά. Το σπουδαιότερο πράγμα που μπορείτε να Του πείτε είναι απλώς: “Αποκαλύψου! Αποκαλύψου!” Δοκιμάστε το! Επαναλαμβανόμενα, με έντονη προσοχή, κάψτε τον αιθέρα μ’ αυτή τη μία σκέψη. “Αποκαλύψου. Αποκαλύψου. Αποκαλύψου!”

»Πηγαίνετε ολοένα και βαθύτερα μ’ αυτή τη λαχτάρα, και ξαφνικά θα αρχίσετε να νιώθετε την τεράστια αγάπη Του να σαρώνει, να πλημμυρίζει την καρδιά σας, και να την ξεχειλίζει. Αν δεν τη νιώθετε, μην αποθαρρύνεστε, αλλά συνεχίστε έτσι σε κάθε διαλογισμό. Η χαρά του διαλογισμού είναι συγκλονιστική. Αυτοί που δεν έχουν βυθιστεί βαθιά στη σιωπή του αληθινού διαλογισμού δεν ξέρουν τι είναι πραγματική χαρά».

Είπε επίσης: Ένας νους που δεν σας ανήκει, ένας νους που είναι πλήρως κατειλημμένος από τις αισθήσεις, ούτε μπορεί να προσφερθεί στον Θεό ούτε να γίνει δεκτός από Αυτόν. Όπου είναι η καρδιά σας, εκεί θα είναι επίσης και ο νους σας. Αν μπορείτε να ελέγξετε τα συναισθήματα και τις αισθήσεις σας, τότε θα μπορείτε να έχετε τον νου σας στον Θεό. Έχοντας το Θεό, θα έχετε όλα τα υπόλοιπα. Γι’ αυτό είπε ο Ιησούς: «Αλλά ζητείτε πρώτα τη βασιλεία του Θεού και τη δικαιοσύνη αυτού και όλα αυτά θα σας προστεθούν» (κατά Ματθαίο ΣΤ:33, ή 6:33) – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα

[ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ του βιβλίου: Το μονοπάτι της Κρίγια Γιόγκα, όπως διδάχθηκε από τα Μαθήματα του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, συμπεριλαμβάνει επιστημονικές τεχνικές εσωτερίκευσης της συνειδητότητας και απελευθέρωσης του νου από περισπασμούς των αισθήσεων, έτσι ώστε κάποιος να μπορεί να απορροφηθεί ολοκληρωτικά από τη θεϊκή εσωτερική κοινωνία.]

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο