Επιλογή Σελίδας

ΜΟΝΟ ΕΔΩ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ, ΑΡΧΕΓΟΝΗ ΚΡΙΓΙΑ ΓΙΟΓΚΑ που έδωσε ο Κρίσνα – που περιγράφεται στην Μπάγκαβαντ Γκίτα και από τον Πατάντζαλι

Η Κρίγια Γιόγκα, που ΔΕΝ διδάσκεται στην Ελλάδα, είναι καθαρή Ράτζα Γιόγκα (Ράτζα σημαίνει «Βασιλική», η ανώτατη μορφή), μάλιστα η πεμπτουσία της, και περιλαμβάνει μία εισπνοή και μία εκπνοή, και δύο στάσεις, μία πριν και μία μετά. Αναφέρεται δύο φορές στην Μπάγκαβαντ Γκίτα (τη «Βίβλο» των Ινδουιστών). Ο ορισμός της δίνεται ακριβώς παρακάτω, ο Πατάντζαλι την αναφέρει στις περίφημες Γιόγκα Σούτρα (τους διάσημους «Αφορισμούς») στη Σούτρα ΙΙ:49, με τα εξής λόγια: «Η απελευθέρωση μπορεί να επιτευχθεί μέσω της πραναγιάμα η οποία κατορθώνεται με την αποσύνδεση της ροής της εισπνοής και της εκπνοής».

 

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ – ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ (όχι περίπου) ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙ:

Μπάγκαβαντ Γκίτα IV:29: «Προσφέροντας την εισπνεόμενη ανάσα στην εκπνεόμενη ανάσα και προσφέροντας την εκπνεόμενη ανάσα στην εισπνεόμενη ανάσα, ο γιόγκι εξουδετερώνει και τις δύο ανάσες. Έτσι απελευθερώνει την πράνα από την καρδιά και θέτει υπό τον έλεγχό του τη ζωική δύναμη». Στον στίχο V:27-28 αναφέρεται: «Αιώνια ελεύθερος γίνεται ο άριστος στο διαλογισμό ο οποίος, αναζητώντας τον Υπέρτατο Στόχο, μπορεί να αποσύρεται από εξωτερικά φαινόμενα, εστιάζοντας το βλέμμα του στο σημείο ανάμεσα στα φρύδια και εξουδετερώνοντας τα ίσα ρεύματα της πράνα και της απάνα [που ρέουν] μέσα στα ρουθούνια και τους πνεύμονες».

Ποιος μπορεί να εξηγήσει? Όταν πάρετε την αυθεντική, θα δείτε ότι δεν υπάρχει πιο συγκεκριμένος ορισμός. Αν ΔΕΝ έχετε την αυθεντική, δεν θα καταλάβετε. Μην αρκείστε στο περίπου. Πάντως, είναι μόνο μια εισπνοή και μια εκπνοή, 30 δευτερόλεπτα η μία.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ

O Κρίγια Γιόγκι κατευθύνει νοητικά τη ζωική ενέργεια να περιστρέφεται, προς τα πάνω και προς τα κάτω, γύρω από τα έξι κέντρα της σπονδυλικής στήλης. ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ γύρω από την ευαίσθητη σπονδυλική στήλη του ανθρώπου παράγει μια λεπτοφυή πρόοδο στην εξέλιξή του. Αυτό το μισό λεπτό της Κρίγια ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ.

Σύμφωνα με τις Γραφές, ο άνθρωπος χρειάζεται ένα εκατομμύριο χρόνια φυσιολογικής, χωρίς ασθένειες, εξέλιξης, για να τελειοποιήσει τον εγκέφαλό του και να φτάσει στην ένωση με τον Θεό. Ο χρόνος αυτός επιμηκύνεται για τον συνηθισμένο άνθρωπο που δεν ζει σε αρμονία ούτε καν με τη Φύση, για να μην αναφέρω την ψυχή του. Του ανθρώπου που επιδιώκει, αντί για αρμονία, αφύσικες πολυπλοκότητες και προσβάλλει με τις σκέψεις και το σώμα του την πνευματική υγεία της Φύσης. Γι’ αυτόν, δύο εκατομμύρια χρόνια μετά δυσκολίας επαρκούν για τη λύτρωση.

Με 80 Κρίγια το πρωί, που διαρκούν 40 λεπτά μόνο, και άλλες 80 το βράδυ, ο άνθρωπος εξελίσσεται κατά 160 χρόνια την ημέρα, 4.800 χρόνια το μήνα, 57.600 χρόνια σε έναν χρόνο, περίπου 300.000 χρόνια σε 5 χρόνια !!!!! Σε 15 χρόνια περίπου, ο άνθρωπος μπορεί να λυτρωθεί, δηλαδή σε μερικά χρόνια μίας μόνο ζωής!)

Η Κρίγια Γιόγκα είναι η πραγματική «τελετουργία της φωτιάς» που συχνά εξαίρεται στην Μπάγκαβαντ Γκίτα. ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ

Ο πιστός, εξασκούμενος στην Κρίγια, δεν εξελίσσεται με τον αργό ρυθμό της φύσης – βραδυκίνητα, μ’ έναν ρυθμό που, στην καρδιά που αγωνιά να πετάξει σαν τον αετό, μοιάζει με πορεία σαλιγκαριού. Οι ταχύτατες μέθοδοι της Κρίγια Γιόγκα είναι επομένως ενδεδειγμένες για όσους αισθάνονται αποστροφή για την προοπτική των χιλίων χιλιάδων ετών. – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα

Γενικά ο διαλογισμός γίνεται με ΤΕΧΝΙΚΕΣ, κι αυτές δεν είναι κράτημα της αναπνοής. Τις τεχνικές θα τις βρείτε όλες στα μαθήματα. Δίνονται από το Self-Realization Fellowship (την οργάνωση που ίδρυσε ο Δάσκαλος, ή πιο απλά, όπως συνηθίζεται, SRF).

Τονίζουμε ότι η αυθεντική Κρίγια ΔΕΝ διδάσκεται στην Ελλάδα, και η μόνη «αρχέγονη» είναι αυτή που δίνεται στα μαθήματα.

Η Κρίγια Γιόγκα δεν έχει καμία σχέση με τις αντιεπιστημονικές αναπνευστικές ασκήσεις που διδάσκονται από κάποιους παραπλανημένους ζηλωτές. Οι προσπάθειες να κρατηθεί η αναπνοή με τη βία μέσα στους πνεύμονες είναι αφύσικες και σαφώς δυσάρεστες, και απαγορεύονται αυστηρά απ’ όλους τους μεγάλους Δασκάλους. Η Κρίγια, από την άλλη μεριά, συνοδεύεται ακόμα και από τα αρχικά στάδια από γαλήνη και καταπραϋντικά αισθήματα από τα αναζωογονητικά αποτελέσματά της στη σπονδυλική στήλη. – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα

Ο πραγματικός, αυθεντικός διαλογισμός γίνεται με τεχνικές, που δεν περιλαμβάνουν κρατήματα αναπνοής.

Από την Αυτοβιογραφία Ενός Γιόγκι, του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, (τη νέα, έκδοση, τη μόνη εγκεκριμένη μετάφραση από τον εκδότη, από μοναχούς, τη μόνη χωρίς κανένα λάθος, με όλα τα σημεία μεταφρασμένα, με το πορτοκαλί εξώφυλλο με τη φωτογραφία του) στην Πολιτεία, που κάνει τις καλύτερες τιμές, εδώ: link.  (όπου μπορείτε να βρείτε όλα τα μεταφρασμένα βιβλία του).

Η «ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ»

Η ενδοσκόπηση ή «το να κάθεται κάποιος στη σιωπή» είναι αντιεπιστημονικός τρόπος προσπάθειας να αποσυνδεθεί ο νους από τις αισθήσεις, αφού και τα δύο είναι δεμένα μεταξύ τους με τη ζωική δύναμη. Ο νους που βρίσκεται σε περισυλλογή, προσπαθώντας να επιστρέψει στη θεϊκή του φύση, συνεχώς σύρεται βίαια πίσω προς τις αισθήσεις από τα ζωικά ρεύματα. Η Κρίγια, ελέγχοντας το νου άμεσα μέσω της ζωικής δύναμης, είναι η πιο εύκολη, η πιο αποτελεσματική και η πιο επιστημονική λεωφόρος προσέγγισης του Απείρου. Σε αντίθεση με το αβέβαιο θεολογικό μονοπάτι προς το Θεό, που είναι τόσο αργό σαν μια «βοϊδάμαξα», η Κρίγια Γιόγκα μπορεί δίκαια να χαρακτηριστεί ως «διαδρομή με αεροπλάνο».

Η Κρίγια είναι μια αρχαία επιστήμη. Ο Λαχίρι Μαχασάγια την έλαβε από τον μεγάλο γκουρού του, τον Μπάμπατζι, ο οποίος ανακάλυψε εκ νέου και κατέστησε σαφή την τεχνική που είχε χαθεί κατά τους Σκοτεινούς Αιώνες. Ο Μπάμπατζι μετέτρεψε απλώς το όνομά της σε Κρίγια Γιόγκα. «Η Κρίγια Γιόγκα που δίνω στον κόσμο μέσα από σένα, σ’ αυτόν τον δέκατο ένατο αιώνα», είπε ο Μπάμπατζι στον Λαχίρι Μαχασάγια, «είναι η αναβίωση της ίδιας επιστήμης που ο Κρίσνα είχε δώσει πριν από χιλιετίες στον Αρτζούνα και που αργότερα έγινε γνωστή στον Πατάντζαλι και άλλους μαθητές». Περνώντας από τον ένα στον άλλο, η βασιλική γιόγκα φυλάχτηκε από τους σοφούς μέχρι την αρχή της υλιστικής εποχής (που άρχισε το 3.102 π.Χ). Τότε, εξαιτίας της μυστικότητας των ιερέων σχετικά μ’ αυτήν, καθώς και της αδιαφορίας του ανθρώπου, η ιερή γνώση σταδιακά έγινε απρόσιτη.

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΠΗΛΗΣΗ – ΜΕ 8 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ, ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ

Με περίπου 8 ευρώ τον μήνα μόνο, για να καλυφθεί το κόστος, χωρίς κανένα κέρδος, δεν πωλούνται, γιατί «η πνευματική γνώση ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα και πρέπει να δίνεται απλόχερα και δωρεάν – δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο εμπορίου», όπως είπε.

Το «δωρεάν» δεν είναι «χωρίς καθόλου χρήματα» γιατί πρέπει να καλύπτεται το ΚΟΣΤΟΣ (και μόνο αυτό). Ο ίδιος βέβαια δεν κάλυπτε ούτε το κόστος, αλλά η οργάνωσή του που τα δίνει θα είχε χρεοκοπήσει από τις πολλές αιτήσεις απ’ όλο τον πλανήτη. Ο ίδιος όμως ο Παραμαχάνσα Γιογκανάντα δεν κάλυπτε ούτε το κόστος. Μια φορά που ο ίδιος και οι μοναχοί/μοναχές δεν είχαν χρήματα για να φάνε, έτρωγαν μόνο ντομάτες που φύτευαν.

 

 

 

 

Τα μαθήματα περιέχουν όλες τις τεχνικές γιόγκα, τεχνικές αυτοσυγκέντρωσης και διαλογισμού, και τις αρχές της πνευματικής ζωής και καθημερινά, πρακτικά ζητήματα. Το μονοπάτι αυτό οδηγεί κατευθείαν στην ένωση με τον Θεό, που είναι ο ΜΟΝΟΣ στόχος της γιόγκα, αφότου πρώτα ενωθεί κάποιος με την ψυχή του, με βασίλεια (διαστάσεις) άπειρης ομορφιάς και ευτυχίας.

 

ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΘΩ ΔΙ’ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ?? Δεν πρέπει κάποιος δάσκαλος να με ελέγχει? – Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΔΕΝ θα έχετε απορίες γιατί τα μαθήματα είναι εξονυχιστικά λεπτομερή και η απάντηση του Δασκάλου είναι η εξής:
«Σ’ αυτή την εποχή η γιόγκα πρέπει να διδάσκεται με μια μέθοδο όπως αυτή των Μαθημάτων του Self-Realization Fellowship, διαφορετικά η απελευθερωτική επιστήμη της θα περιοριστεί πάλι σε λίγους επίλεκτους. Θα αποτελούσε πράγματι ανεκτίμητο θείο δώρο να είχε κάθε μαθητής δίπλα του έναν γκουρού τελειοποιημένο σε θεϊκή σοφία. Ο κόσμος όμως αποτελείται από πολλούς «αμαρτωλούς» και λίγους αγίους. Πώς λοιπόν θα βοηθηθούν τα πλήθη με τη γιόγκα, αν όχι με μελέτη στα σπίτια τους οδηγιών που γράφτηκαν από αληθινούς γιόγκι?». – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα

 

ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΓΙΟΓΚΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ

Δεν είναι όλοι αληθινοί γιόγκι. Να τι γράφει ο Παραμαχάνσα Γιογκανάντα:

Στην Ινδία δεν επιζητούμε πνευματική καθοδήγηση από κάποιον μόνο γιατί έχει ένα πτυχίο στη θεολογία, ούτε αναζητάμε εκείνους που απλώς και μόνον έχουν μελετήσει τις Γραφές χωρίς να έχουν παράλληλα βιώσει τις αλήθειες τους. Πνευματικά γραμμόφωνα που απλώς απαγγέλλουν την αλήθεια δεν μας εντυπωσιάζουν. Έχουμε διδαχτεί να αναγνωρίζουμε τη διαφορά μεταξύ μιας θεολογικής διάλεξης ενός ανθρώπου και του τρόπου ζωής του. Πρέπει να αποδεικνύει πως έχει βιώσει αυτά που έχει μάθει.

Οι περισσότεροι δάσκαλοι αρχίζουν να διδάσκουν χωρίς να είναι πρώτα μαθητές. Κανείς δεν μπορεί να είναι αληθινά έγκυρος και αληθινός δάσκαλος αν δεν έχει ακολουθήσει τις διδασκαλίες και την πειθαρχία που δίνονται από έναν πραγματικό γκουρού. Οι περισσότεροι αυτό-ανακηρυγμένοι δάσκαλοι ζουν για τα λεφτά, τη δόξα, τους οπαδούς και την αίγλη, το κύρος. Προσπαθούν να διδάξουν άλλους χωρίς πρώτα να έχουν διδάξει τον εαυτό τους. Ο Ιησούς δεν ήταν αυτός που είπε ότι «ο τυφλός δεν μπορεί να διδάξει τον τυφλό»? Στην Ινδία, δεν ακολουθούμε κανέναν απλώς επειδή μπορεί να δώσει διαλέξεις σε χιλιάδες ανθρώπους ή γιατί ισχυρίζεται ότι είναι απελευθερωμένος. Αμέσως λέμε «Βρείτε τον γκουρού αυτού που ισχυρίζεται ότι έχει την ικανότητα να μας διδάξει». Αν ανακαλύψουμε ότι ένας τέτοιος αυτό-ανακηρυγμένος δάσκαλος δεν είχε αληθινό γκουρού, τον απορρίπτουμε ως υποκριτή. – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΜΑΧΑΝΣΑ ΓΙΟΓΚΑΝΑΝΤΑ

Ο Παραμαχάνσα Γιογκανάντα δίδαξε διαλογισμό Κρίγια γιόγκα όπως τον γνωρίζουν οι αληθινοί Δάσκαλοι της Ινδίας, της κοιτίδας της γιόγκα. Αληθινός Δάσκαλος και ο ίδιος, τελειοποιημένος γιόγκι, γέννημα-θρέμμα της Ινδίας, διαλογιζόταν με πολλούς εξαιρετικούς Δασκάλους και από τα 17 του χρόνια με τον Γκουρού του, Σουάμι Σρι Γιουκτέσβαρ, εξέχοντα μαθητή του Λαχίρι Μαχασάγια, του πλέον εξέχοντα μαθητή του Μπάμπατζι. Έμπαινε σε σαμάντι (ένωση με τον Θεό) από τους πρώτους έξι μήνες με τον γκουρού του, αλλά χρειάστηκε άλλα 10 ολόκληρα χρόνια σκληρότατης εκπαίδευσης για να γίνει πλήρως απελευθερωμένος Δάσκαλος. Είναι ευρέως, ανά την υφήλιο, γνωστός ως «ο Πατέρας της Γιόγκα στη Δύση», γκουρού του Μαχάτμα Γκάντι, ανακηρυγμένος από την Ινδία ως «ένας από τους μεγάλους αγίους της», η οποία εξέδωσε δύο αναμνηστικά γραμματόσημα με τη φωτογραφία του, το 1977 και τώρα το 2017 (Δείτε τα εδώ παρακάτω). Και συγγραφέας του αριστουργήματος «Αυτοβιογραφία Ενός Γιόγκι», ενός διαχρονικού μπεστ σέλλερ, αφού ακόμα, πάνω από 70 χρόνια από την έκδοσή του (το 1945), πωλείται περισσότερο από ποτέ.

Ο Μπάμπατζι υποσχέθηκε να προστατεύει και να καθοδηγεί όλους τους ειλικρινείς Κρίγια Γιόγκι στο μονοπάτι τους προς τον Στόχο.

Η ΑΙΤΗΣΗ, λεπτομέρειες – ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ

Τα μαθήματα έρχονται τυπωμένα με γράμματα με το ταχυδρομείο από το Λος Άντζελες (την οργάνωση του Δασκάλου, το SRF). Χωρίζονται σε «βήματα» που είναι 6 συνολικά, κάθε βήμα περιλαμβάνει 30 μαθήματα και διαρκεί 7,5 μήνες περίπου. Έρχονται δύο γράμματα το μήνα, κάθε γράμμα έχει μέσα δύο μαθήματα. Για μία εβδομάδα διαβάζετε μια φορά τη μέρα το ένα μάθημα, την επόμενη εβδομάδα το άλλο πάλι για μια εβδομάδα, μετά παίρνετε τον επόμενο φάκελο που πάλι έχει δύο μαθήματα και προχωράτε έτσι. Το πρώτο «βήμα», που διαρκεί 7,5 μήνες, κοστίζει 80 δολάρια (ελέγξτε την ισοτιμία δολαρίου-ευρώ) γιατί περιλαμβάνεται εγγραφή, τώρα είναι 69 ευρώ, και τα υπόλοιπα «βήματα», πάλι 7,5 μήνες το καθένα, επίσης 60 δολάρια το καθένα, τώρα 52 ευρώ. Στα πρώτα 2 βήματα (60 μαθήματα) δίνονται όλες τις τεχνικές διαλογισμού γιόγκα, και για να πάρει κάποιος ΚΑΙ τον πυρήνα της Κρίγια (η Κρίγια είναι 9 ξεχωριστά μαθήματα και κοστίζει περίπου 15 ευρώ), πρέπει να έχει πάρει τα πρώτα 60 μαθήματα. Μπορεί να συνεχίσει τα μαθήματα, συνιστάται, ή να τα σταματήσει, αλλά όλες οι τεχνικές, ο διαλογισμός, τα πάντα, ΚΑΙ Η ΚΡΙΓΙΑ (ο θησαυρός των θησαυρών), δίνονται στους πρώτους 15 μήνες. Η πληρωμή γίνεται πριν από κάθε βήμα με καθαρά πιστωτική κάρτα ή προπληρωμένη,που γράφει πάνω prepaid ή debit (ΟΧΙ χρεωστική κάρτα, δηλαδή συνδεδεμένη με λογαριασμό).

Ένα πολύτιμο δικαίωμά σας: Κάτι που είναι εντελώς δωρεάν είναι ότι αν πάρετε τα μαθήματα, για όλη σας τη ζωή έχετε δωρεάν βοήθεια από μοναχούς και μοναχές, που σας παίρνουν από Αμερική με δική τους χρέωση, βρίσκουν και διερμηνέα, και σας μιλούν μία ολόκληρη ώρα και μπορείτε να ρωτήσετε όχι μόνο για γιόγκα, αλλά για κάθε πρόβλημα που δεν ξέρετε πώς να χειριστείτε. Αυτή τη βοήθεια τη δικαιούστε για όλη σας τη ζωή και όσες φορές θέλετε, και επίσης είναι έμπειροι και ξέρουν τις απαντήσεις.

Αίτηση online Αίτηση link

(Στην αίτηση πρέπει να προσέξετε πολύ, μπερδεύει λίγο, αν χρειαστείτε βοήθεια στείλτε μήνυμα σ’ εμάς. Επίσης να έχετε υπ’ όψη, όταν ζητηθεί βολική ώρα να σας καλέσουν, ότι ξεκινούν να εργάζονται από 7.00 απόγευμα ώρα Ελλάδας, που εκεί (Λος Άντζελες) είναι 9.00 πρωί. Επομένως, είτε βάζετε «7-9 mm my time» (ή αργότερα, πχ 8-10 κλπ) είτε «9-11 am Pacific time» (δική τους ώρα). Επίσης θα ζητηθεί να γράψετε πόσο καλά ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ Αγγλικά (αν βάλετε το τρίτο, poor, θα εμφανιστεί παράθυρο αν υπάρχει κάποιος να σας βοηθήσει, καλύτερα βάλτε το πρώτο, αν ξέρετε, ή το δεύτερο), και πόσο καλά ΤΑ ΜΙΛΑΤΕ, εκεί βάλτε καλύτερα poor, για να ξέρουν ότι θα χρειαστείτε διερμηνέα. Όσο καλά κι αν γνωρίζετε Αγγλικά, έχετε υπ’ όψη ότι η προφορά κάθε μοναχού δεν είναι ίδια, ούτε πολύ καθαρή μερικές φορές, αφού δεν είναι όλοι από την Αμερική, αλλά ακόμα κι αν είναι από εκεί, η προφορά σε πολλά μέρη είναι «βαριά», και ίσως δεν τους καταλαβαίνετε καλά. Με διερμηνέα θα ήταν καλύτερα. Το password που θα σας ζητηθεί μετά την εισαγωγή του email σας ΔΕΝ είναι του email σας, βάλτε κάτι δικό σας, εύκολο, είναι απόλυτα ασφαλές.

Μετά την online αίτηση, θα εμφανιστεί παράθυρο ότι δεν είναι οριστική ακόμα η εγγραφή. Θα σταλεί στο email που βάλατε το «pledge», υπόσχεση ότι δεν θα δώσετε τα μαθήματα αλλού. Αυτό πρέπει να το εκτυπώσετε και να το υπογράψετε με μπλε στυλό, ώστε να φαίνεται πρωτότυπη υπογραφή, και να το στείλετε υπογεγραμμένο με γράμμα στην πρακάτω διεύθυνση:

SELF-REALIZATION FELLOWSHIP
3880 San Rafael Avenue
Los Angeles, CA 90065-3219
USA
(Membership Services)